Conditii de calatorie in Zanzibar 2022

Informatii Importante - Cititi cu atentie!

Vă rugăm insistent sa cititi aceste condiții, nerespectarea lor va duce la refuzul îmbarcării de către compania aeriană.

La intoarcerea in Romania nu mai exista nici o restrictie, nici certificat verde,nici test PCR, nici formular de completat online, doar pasaport sau buletin.

Documente necesare calatoriei in Zanzibar pentru cetatenii romani:

Pasaport simplu electronic valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei.

Pentru a creste gradul de siguranta pe parcursul zborului, pasagerii vor trebui sa faca dovada unui test negativ Covid-19 PCR efectuat cu cel mult 72 ore inainte de plecare 

1. Testul PCR negativ trebuie să aibă ștampila clară de laborator și semnătura medicului.

2. Testul PCR trebuie să aibă informații clare și corecte despre clienți.

3. Orice test PCR scris manual nu va fi valid. 

Centre de testare acreditate:

http://www.ms.ro/centre-testare/

Prezentarea la aeroport se face cu 3 ore înainte de plecare.

Check-in-ul se efectueaza gratuit la aeroport, la ghiseul de predare a bagajelor de cala. Tot acolo se vor primi si tichetele individuale de imbarcare in avion (boarding pass).

voucherul de cazare – va rugam sa il printati si sa il luati cu dvs in bagajul de mana

Detaliile legate de documentele necesare calatoriei precum si conditiile de iesire din tara ale minorilor, le puteti obtine accesand www.politiadefrontiera.ro.

Conform legislatiei in vigoare, copiii pana la 14 ani si infantii calatoresc doar cu pasaport.

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro

https://www.mae.ro/travel-conditions/30675

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie sunt valabile in destinatia in care calatoreste.

Prezentarea unui test negativ RT PCR Sars Cov 2 la imbarcare intra exclusiv in responsabilitatea calatorilor, agentia organizatoare neputand fi trasa la raspundere in lipsa acestuia si in cazul in care turistul nu a verificat valabilitatea pasaportului.

În general, majoritatea polițelor de asigurare de călătorie nu acoperă pierderile cauzate de epidemii sau pandemii.

In aceasta perioada ar fi bine insa ca cei care doresc sa fie despagubiti, indiferent de motiv, sa se adreseze Departamentului de Daune al asiguratorului. Raspunsul difera de la caz la caz, fiind vorba despre mai multe riscuri care sunt asigurate in functie de polita aleasa: costuri medicale, costuri de repatriere, costuri cu serviciile neutilizate in cazul intreruperii calatoriei.

Pentru compania partenera Viotop Travel, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

Aceasta pagina nu este o pagina oficiala, va rugam sa consultati si site-ul : http://www.mae.ro/travel-conditions, conditiile de calatorie se schimba in mod constant si este posibil sa nu le putem actualiza in timp real.

 Pentru informatii suplimentare sunati la 0723130280 sau 0730101791

De stiut!

Contrar a ceea ce multă lume crede, în Zanzibar nu se poate face safari. Nu sunt lei, elefanţi şi girafe. Viaţa sălbatică este subacvatică. Nu ratati scufundările într-unul din numeroasele centre de sporturi de apă. 

Viaţa pe insulă se desfăşoară cu încetinitorul. Poate că ar trebui sa ne bucurăm cu toţii mai mult de această pace deloc grăbită. Aici timpul are alte valenţe, dar localnicii sunt extrem de calmi. Posibil ca atunci când ceri un cocktail să dureze 45 de minute până îl primiti, dar merită aşteptarea

Zanzibar are 2 sezoane ploioase: de-a lungul anului este un sezon cu ploi lungi care ţine din martie până în mai şi unul cu ploi foarte scurte, din noiembrie până în decembrie. Temperatura este plăcută tot timpul anului chiar şi atunci când este foarte cald, briza rece de pe coasta o face mai uşor de suportat

Un lucru inedit, sunt oulele de găină care în Zanzibar sunt în întregime....albe.Nu vă speriaţi, nu au gust diferit, oul monocrom este dat de grăunţele cu care sunt hrănite.

Pentru că cei mai mulţi dintre locuitorii insulei sunt musulmani, este de recomandat ca turiştii să ţină cont de cutumele locale. Din acest motiv alcoolul nu se găseşte foarte uşor şi este recomandat să nu fie consumat în public sau pe plajele publice.

De asemenea există mai multe zone în care purtarea costumului de baie în afara plajei este stric interzis.

Este o climă foarte caldă şi umedă, tot timpul anului, de aceea sunt recomandate hainele subţiri şi lejere.

Este indicat să se consume doar apă îmbuteliată. Acest lucru include şi gheaţa ce se pune în băuturi. Mai bine refuzati! Apa fiartă este sigură, de asemenea şi cea de la robinet este sigură, atât timp cât este utilizată pentru spălat.

Fiind o destinaţie turistică, se poate plăti în dolari sau euro, dar este recomandată folosirea shilingilor tanzanieni.  Este recomandată folosirea atm-urilor, decât schimbul la un birou de schimb valutar.

Este sigur să folosiţi mijloacele de transport local: dala-dala, mai ales că poţi surprinde mai mult din mediul înconjurător.

Este recomandat să aveti în bagaj un spray anti ţânţari şi un spray împotriva arsurilor solare.

În ceea ce priveşte mâncarea stradală, este recomandat să consumi doar mâncare fierbinte. Sunt de evitat fructele, salatele sau sucurile cumpărate din stradă.

Vaccinul contra febrei galbene este obligatoriu doar pentru cei care au călătorit într-o ţară cu risc de febra galbenă (*exemplu: Cameron, Gabon, Angola, Kenya, Libera, Mali, etc )

Descarca Aici documente utile :

Protectie calatorie
Produs de asigurare
Conditii de asigurare
Solicita oferta