Conditii de calatorie in Maldive 2021

Informatii Importante - Cititi cu atentie!

Vă rugăm insistent sa cititi aceste condiții, nerespectarea lor va duce la refuzul îmbarcării de către compania aeriană.

La intoarcerea in Romania nu mai exista nici o restrictie, nici certificat verde,nici test PCR, nici formular de completat online, doar pasaport sau buletin.

Documente necesare calatoriei in Maldive pentru cetatenii romani:

Pasaport simplu electronic valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei.

ATENTIE!! 

Va rugam sa va asigurati ca testarea PCR nu depaseste limita de 96 ore calculata pana la momentul decolarii.

check-in-ul se efectueaza gratuit la aeroport, la ghiseul de predare a bagajelor de cala. Trebuie sa va prezentati la aeroport cu cel tarziu 3 ore inainte de ora decolarii pentru formalitatile de imbarcare si securitate. Tot acolo se vor primi si tichetele individuale de imbarcare in avion (boarding pass).

Voucherul – va rugam sa il printati si sa il luati cu dvs in bagajul de mana

consultati lista semafor cu risc epidemiologic - https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

 

OBLIGATORIU

Toate persoanele care călătoresc în Maldive trebuie să prezinte un certificat care să confirme că persoana a fost testată negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Testul trebuie să fie de tip molecular (RT-PCR), în limba engleză și efectuat cu cel mult 96 de ore înaintea îmbarcării. Copiii cu vârsta de sub un an sunt exceptați de la măsura prezentării unui test.

1. Testul PCR negativ trebuie să aibă ștampila clară de laborator și semnătura medicului.

2. Testul PCR trebuie să aibă informații clare și corecte despre clienți.

3. Orice test PCR scris manual nu va fi valid.

Centre de testare acreditate:

http://www.ms.ro/centre-testare/

Anterior intrării în Maldive (cel mult 24 de ore inainte de sosirea in Male) toți călătorii trebuie să completeze online o declarație de sănătate - Traveler Health Declaration ( https://imuga.immigration.gov.mv ) se incarca online si rezultatul testului in format pdf;

Pentru zborul de retur Male – Otopeni, tot pe acest site, cu 24 ore inainte de decolare trebuie sa intrati sa completati declaratia de sanatate (https://imuga.immigration.gov.mv )

*Daca ati incheiat asigurari medicale, nu uitati sa le luati cu dvs in bagaj ul de mana

Check-in-ul se efectueaza gratuit la aeroport Bucuresti Otopeni, in baza pasaportului valabil minim 6 luni de la data intoarcerii, la ghiseul de predare a bagajelor de cala. Tot acolo se vor primi si tichetele de imbarcare.

La terminalul de sosiri la aeroport:

Toți pasagerii trebuie să poarte măști, să păstreze distanțarea fizică și să respecte regulile de igienă a OMS și a Agenției de Protecție a Sănătății din Maldive;

Toți pasagerii care sosesc în Maldive vor fi suspuși unui control medical pentru identificarea simptomelor specifice COVID-19 la terminalul de sosiri;

Turiștii sunt încurajați să instaleze aplicația de depistare a contactelor „TraceEkee”.

Turiștii care vor prezenta simptome la intrarea în Maldive vor fi testați și plasați în carantină instituționalizată, urmând să se depisteze persoanele cu care au intrat în contact.

Dupa preluarea bagajelor de cala va indreptati catre iesirea din aeroport. Pentru transfer o sa fiti asistat de partenerul local (va asteapta cu sigla partenerului care se gaseste pe voucherul de cazare, sau mergeti la ghiseul de pe aeroport unde este sigla partenerului afisata) sau va puteti indrepta direct catre reprezentanii hotelului rezervat (vor avea o placuta cu sigla hotelului sau ghiseu)

Dupa ce ati luat legatura cu un reprezentant al hotelului o sa fiti redirectionat pentru transferul cu speedboat, seaplane sau domestic flight. Pentru seaplane sau domestic flight veti primi biletele de avion de la reprezentatii hotelului inainte de a va prorni spre zona de imbarcare.

Pentru transferul de retur verificati informatii si ora de intalnire la receptia hotelului cu 24 ore inainte de check-out

Detaliile legate de documentele necesare calatoriei precum si conditiile de iesire din tara ale minorilor, le puteti obtine accesand www.politiadefrontiera.ro.

Conform legislatiei in vigoare, copiii pana la 14 ani si infantii calatoresc doar cu pasaport.

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro

https://www.mae.ro/travel-conditions/44715

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie sunt valabile in destinatia in care calatoreste.

Prezentarea unui test negativ RT PCR Sars Cov 2 la imbarcare intra exclusiv in responsabilitatea calatorilor, agentia organizatoare neputand fi trasa la raspundere in lipsa acestuia si in cazul in care turistul nu a verificat valabilitatea pasaportului.

În general, majoritatea polițelor de asigurare de călătorie nu acoperă pierderile cauzate de epidemii sau pandemii.

In aceasta perioada ar fi bine insa ca cei care doresc sa fie despagubiti, indiferent de motiv, sa se adreseze Departamentului de Daune al asiguratorului. Raspunsul difera de la caz la caz, fiind vorba despre mai multe riscuri care sunt asigurate in functie de polita aleasa: costuri medicale, costuri de repatriere, costuri cu serviciile neutilizate in cazul intreruperii calatoriei.

Pentru compania partenera Viotop Travel, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

pe acest site, cu 24 ore inainte de decolare trebuie sa intrati sa completati declaratia de sanatate

https://imuga.immigration.gov.mv/

 

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723130280 sau 0730101791

Aceasta pagina nu este o pagina oficiala, va rugam sa consultati si site-ul : http://www.mae.ro/travel-conditions, conditiile de calatorie se schimba in mod constant si este posibil sa nu le putem actualiza in timp real.

Descarca Aici documente utile :

Protectie calatorie
Produs de asigurare
Conditii de asigurare
Solicita oferta