Conditii de calatorie in Grecia 2021

Informatii Importante - Cititi cu atentie!

La intoarcerea in Romania nu mai exista nici o restrictie, nici certificat verde,nici test PCR, nici formular de completat online, doar pasaport sau buletin.

 

Pentru calatoria din Romania spre Grecia:

 

 

Incepand cu 01.07.2021, toti cetatenii romani, cu varsta mai mare de 12 ani, care calatoresc in Republica Elena (Grecia) sunt obligati sa prezinte:

 

Un test molecular tip PCR cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, prelevat cu cel mult 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul elen; sau test Rapid antigen facut cu 48 ore inainte de intrarea in Grecia. chiar daca au certificat verde!

 

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective. Autoritatile elene subliniaza ca falsificarea acestor certificate este pedepsita conform legii elene;

 

SAU

 

Un certificat care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu condiția sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica). Documentul care atestă efectuarea vaccinarii trebuie să fie redactat în limba engleza si sa contina numele si prenumele asa cum apar si in documentele de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

 

SAU

 

Un certificat emis de catre un laborator autorizat prin care se confirmă faptul ca persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, intr-o perioada cuprinsa intre 60 si 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 trebuie sa fie redactat în limba engleza si sa includa numele si prenumele asa cum apar in documentul de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

 

SAU

 

Certificatul european digital COVID-19, in format tiparit sau digital.

 

La sosirea pe aeroportul din Grecia, aleator, turistii pot fi testati Covid19, de catre personal medical calificat. Dupa efectuarea testului, turistii se vor indrepta catre transferurile alocate, respectiv cazare, urmand sa fie contactati in termen de maxim 24h pentru comunicarea rezultatelor, fara a fi solicitata insa, in acest moment, izolarea pana la aflarea rezultatului testului realizat. Masurile transmise mai sus sunt cele valabile in acest moment (01.07.2021) si pot suferi modificari in functie de deciziile statului grec.

Pentru informatii suplimentare verificati obligatoriu si site-ul oficial al guvernului elen: https://travel.gov.gr/#/

 

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

 

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

Pentru returul din Grecia spre Romania
(informatie valabila la data de 16.07.2021):

 

Conditiile de calatorie spre România sunt cele anuntate in data 16.07.2021 de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, Grecia trecand pe lista galbena/lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat.

 

Astfel, sunt exceptate de la măsura carantinei următoarele categorii de personae care nu prezintă simptome asociate COVID-19:

 

a) persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

b) persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

 

Persoanele care nu prezintă la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test RT-PCR, pot ieși din carantină, dacă efectuează un test RT-PCR , iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

 

c) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;

d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

e) copiii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

f) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

 

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

 

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații.

 

consultati lista semafor cu risc epidemiologic - https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

 

Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

Aceasta pagina nu este o pagina oficiala, va rugam sa consultati si site-ul : http://www.mae.ro/travel-conditions, conditiile de calatorie se schimba in mod constant si este posibil sa nu le putem actualiza in timp real.

Solicita oferta