Conditii de calatorie in Emiratele Arabe Unite 2022

Informatii Importante - Cititi cu atentie!

Vă rugăm insistent sa cititi aceste condiții, nerespectarea lor va duce la refuzul îmbarcării de către compania aeriană.

La intoarcerea in Romania nu mai exista nici o restrictie, nici certificat verde,nici test PCR, nici formular de completat online, doar pasaport sau buletin.

Va trebuie doar un Test PCR - Negativ la plecarea din in tara, catre Emirate, facut cu 72 de ore inainte.

Documente necesare calatoriei in Emiratele Arabe Unite pentru cetatenii romani:

pasaport simplu electronic valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei.

ATENTIE !!!- Nu se poate calatori in Emiratele Arabe Unite cu pasaport temporar.

Intrarea cetățenilor străini, în scop turistic, este permisă doar în Emiratul Dubai si Ras Al Khaimah;

Începând cu data de 1 august 2020, este obligatoriu testul molecular tip PCR efectuat înainte de călătorie cu maxim 72 ore pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite.

Autoritățile medicale din Emiratele Arabe Unite la sosirea in Dubai fac al doilea test gratuit dar oblgatoriu pentru turisti. Procedura este rapida si foarte bine organizata.

Turiștii care se deplasează pe cale aeriană spre Dubai trebuie să se asigure că îndeplinesc toate cerințele pentru intrarea în Emiratele Arabe Unite, să dețină asigurare medicală internațională care să acopere şi costurile tratării COVID-19 și să completeze o declarație de sănătate, la sosirea aeroportul din Emiratele Arabe Unite.

Este obligatorie descărcarea, pe un smartphone, a aplicației de monitorizare a traseului (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale, deoarece facilitează coordonarea și comunicarea ușoară cu autoritățile din domeniul sănătății, în cazul în care apar simptome COVID-19.

Note importante:

Pentru Emiratele Arabe Unite, testul PCR trebuie sa fie valabil in momentul sosirii pe aeroportul din Emiratele Arabe Unite.Testul tip PCR prezentat autoritatilor trebuie sa conțina data si ora recoltarii probei biologice.

Copiii sub vârsta de 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Emiratele Arabe Unite.

1. Prezentare Test PCR negativ în copie clară în limba engleză, emisă cu 96H înainte de sosire.

2. Testul PCR negativ trebuie să aibă ștampila clară de laborator și semnătura medicului.

3. Testul PCR trebuie să conțină filigran sau cod QR care să prezinte rezultatele testelor pe site-ul oficial al laboratorului.

4. Testul PCR trebuie să fie prezentat printat pe hârtie sau prin e-mailul oficial al laboratorului direct către clienți / testul PCR nu va fi valid dacă este din orice alt e-mail.

5. Testul PCR trebuie să aibă informații clare și corecte despre clienți.

6. Orice test PCR scris manual nu va fi valid. 

Centre de testare acreditate:

http://www.ms.ro/centre-testare/

Prezentarea la aeroport se face cu 3 ore înainte de plecare.

Check-in-ul se efectueaza gratuit la aeroport, la ghiseul de predare a bagajelor de cala. Tot acolo se vor primi si tichetele individuale de imbarcare in avion (boarding pass).

voucherul de cazare – va rugam sa il printati si sa il luati cu dvs in bagajul de mana

 

Detaliile legate de documentele necesare calatoriei precum si conditiile de iesire din tara ale minorilor, le puteti obtine accesand www.politiadefrontiera.ro.

Conform legislatiei in vigoare, copiii pana la 14 ani si infantii calatoresc doar cu pasaport.

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina este doar de informare si nu este oficiala.

https://www.mae.ro/travel-conditions/3693

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie sunt valabile in destinatia in care calatoreste.

Prezentarea unui test negativ RT PCR Sars Cov 2 la imbarcare intra exclusiv in responsabilitatea calatorilor, agentia organizatoare neputand fi trasa la raspundere in lipsa acestuia si in cazul in care turistul nu a verificat valabilitatea pasaportului.

În general, majoritatea polițelor de asigurare de călătorie nu acoperă pierderile cauzate de epidemii sau pandemii.

In aceasta perioada ar fi bine insa ca cei care doresc sa fie despagubiti, indiferent de motiv, sa se adreseze Departamentului de Daune al asiguratorului. Raspunsul difera de la caz la caz, fiind vorba despre mai multe riscuri care sunt asigurate in functie de polita aleasa: costuri medicale, costuri de repatriere, costuri cu serviciile neutilizate in cazul intreruperii calatoriei.

Pentru compania partenera Viotop Travel, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

Aplicatie smartphone Covid 19 DXB Smart App Android - click Aici

Aplicatie smartphone Covid 19 DXB Smart App IOS - click Aici

 

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723130280 sau 0730101791

Aceasta pagina nu este o pagina oficiala, va rugam sa consultati si site-ul : http://www.mae.ro/travel-conditions, conditiile de calatorie se schimba in mod constant si este posibil sa nu le putem actualiza in timp real.

 

Descarca Aici documente utile :

Protectie calatorie
Produs de asigurare
Conditii de asigurare
Solicita oferta