Conditii de calatorie in Egipt 2021

Informatii Importante - Cititi cu atentie!

Vă rugăm insistent sa cititi aceste condiții, nerespectarea lor va duce la refuzul îmbarcării de către compania aeriană.

La intoarcerea in Romania nu mai exista nici o restrictie, nici certificat verde,nici test PCR, nici formular de completat online, doar pasaport sau buletin. 

In acest moment se poate calatori in Egipt cu test PCR/Antigen negativ, sau cu certificatul verde European cu cod QR pentru cei vaccinati.

Conditiile de calatorie pentru turistii care vor sosi pe aeroporturile din Hurghada sau Sharm El Sheikh sau Marsa Alam sunt urmatoarele:

Cetățenii romani care călătoresc in Egipt trebuie sa dețină pasapoarte valabile minim 6 luni de la terminarea sejurului.

Vezi aici oferte Charter Egipt

Note importante:

Pentru Egipt, testul PCR trebuie sa fie valabil in momentul sosirii pe aeroportul din Egipt. Testul tip PCR/Antigen prezentat autoritatilor egiptene trebuiesa conțina data si ora recoltarii probei biologice, numele si prenumele turistului si laboratorul unde s-a efectuat testul.

Copiii sub vârsta de 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR/Antigen la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

1. Prezentare Test PCR/Antigen negativ în copie clară în limba engleză, emisă cu 72H înainte de sosire.

2. Testul PCR negativ trebuie să aibă ștampila clară de laborator și semnătura medicului.

3. Testul PCR trebuie să conțină filigran sau cod QR care să prezinte rezultatele testelor pe site-ul oficial al laboratorului.

4. Testul PCR trebuie să fie prezentat printat pe hârtie sau prin e-mailul oficial al laboratorului direct către clienți / testul PCR nu va fi valid dacă este din orice alt e-mail.

5. Testul PCR trebuie să aibă informații clare și corecte despre clienți.

6. Orice test PCR scris manual nu va fi valid. 

7. Copii cu varsta sub 12 ani sunt scutiti de orice test

8. Infolierea bagajului de cala la retur este obligatorie si este in responsabilitatea turistului.

9. Turistii le este recomandat sa detina asigurare medicala de calatorie.

Bagajul de cala:
• se accepta 1 bagaj de cala, o piesa de 20 kg (150 cm x 80 cm x 30 cm); 
 
Bagaj de mana:                                                             
• bagaj de mana, o piesa de 8 kg (de 50 cm x 40 cm x 25 cm);
 

Centre de testare acreditate:

http://www.ms.ro/centre-testare/

Note importante:

De la 01.05.2021 se reintroduce taxa de viza de 25 dolari/pers care se achita in aeroportul din Hurghada, si nu se aplica la intrarea in Sharm el Sheikh

Turistii trebuie sa completeze acest formular inainte de calatorie. Descarca aici >>>

Turiștii care nu respectă regulile de mai sus vor trebui să facă din nou testul în Laboratorul Aeroporturilor din Egipt.

In continuare ramane si posibilitatea de a se efectua testul in aeroportul din Hurghada contra unei taxe prescrise în valoare de 30 USD/persoana.

Va rugam sa ne informati in scris daca doriti efectuarea testului in aeroport!

In cazul in care o persoana este depistata pozitiv la testul COVID facut in aeroportul din Egipt, va sta 5 zile in carantina, in hotelul la care a rezervat sejurul, iar diferenta de cost va fi suportata  de catre turist sau de asigurator (in cazul in care turistul detine o polita de asigurare international care acopera astfel de cazuri )

Prezentarea la aeroport se face cu 3 ore înainte de plecare.

Check-in-ul se efectueaza gratuit la aeroport, la ghiseul de predare a bagajelor de cala. Tot acolo se vor primi si tichetele individuale de imbarcare in avion (boarding pass).

voucherul de cazare – va rugam sa il printati si sa il luati cu dvs in bagajul de mana

 

Cetățenii români care călătoresc in Egipt trebuie sa dețină pasapoarte valabile minim 6 luni de la terminarea sejurului.

Detaliile legate de documentele necesare calatoriei precum si conditiile de iesire din tara ale minorilor, le puteti obtine accesand www.politiadefrontiera.ro.

Conform legislatiei in vigoare, copiii pana la 14 ani si infantii calatoresc doar cu pasaport.

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina nu este oficiala, este doar de informare.

https://www.mae.ro/travel-conditions/3691

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie sunt valabile in destinatia in care calatoreste.

Prezentarea unui test negativ RT PCR Sars Cov 2/ Antigen la imbarcare intra exclusiv in responsabilitatea calatorilor, agentia organizatoare neputand fi trasa la raspundere in lipsa acestuia si in cazul in care turistul nu a verificat valabilitatea pasaportului.

În general, majoritatea polițelor de asigurare de călătorie nu acoperă pierderile cauzate de epidemii sau pandemii.

In aceasta perioada ar fi bine insa ca cei care doresc sa fie despagubiti, indiferent de motiv, sa se adreseze Departamentului de Daune al asiguratorului. Raspunsul difera de la caz la caz, fiind vorba despre mai multe riscuri care sunt asigurate in functie de polita aleasa: costuri medicale, costuri de repatriere, costuri cu serviciile neutilizate in cazul intreruperii calatoriei.

Pentru compania partenera Viotop Travel, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723130280 sau 0730101791

Aceasta pagina nu este o pagina oficiala, va rugam sa consultati si site-ul : http://www.mae.ro/travel-conditions, conditiile de calatorie se schimba in mod constant si este posibil sa nu le putem actualiza in timp real.

Descarca Aici documente utile :

Formular inainte de calatorie
Protectie calatorie
Produs de asigurare
Conditii asigurare
Solicita oferta