Varietatea si combinatia intre orient si occident te va coplesi. Partea europeană se află în regiunea Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Condimentele unei vacante fie si una scurta sunt asigurate prin multitudinea de activitati si prin numarul mare de obiective turistice diferite , fapt datorat lumii pe care o descoperiti total diferita de lumea noastra.
Ca si viata de noapte si divertisment va recomandam sa nu ratati dansurile turcesti. In plus exista cluburi vibrante alternand intre un stil European si cel oriental.
Avand o istorie de peste 2000 de ani orasul musteste de situri arheologice. Istoria diversa este reflectata si prin bisericile vechi, moschee, palate, muzee si bazaruri.
Puteti opta pentru excursii optionale plimbari pe Bosfor sau Istanbul by Night, vizita la Moscheea Albastra , Muzeul Sfanta Sofia si Piața Sultanahmet .
Poate cea mai interesanta experienta din Istanbul este visita la bazar.
Aici ziua este insuficient de lunga pentru negot. Marele Bazar este imens, plin de energie si magazine cu tot felul de produse: de la obiecte de ceramica, la esarfe si cele mai bune preturi la bijuteriile din aur.
Toti comerciantii isi vand marfa avand un obicei bine stabilit: negocierea. Preturile nu sunt expuse pe produse si difera de la un comerciant la altul si de la un client la altul. Comerciantii turci raspund foarte bine la numele de “Hagi”, asa ca puteti incerca acest cuvant magic. Urmeaza negocierea propriu-zisa in functie de obiect,valoare si experienta pana la finalul negocierii, care include un pahar cu ceai negru, povesti despre fotbalisti si nu numai.
Reteta se aplica si in Bazarul de Condimente pe care nu trebuie sa il ratati atunci cand ajungeti in Istanbul.
In Marele Bazar preturile sunt si de trei ori mai mari decat in magazinele din piata Taksim, de aceea va sfatuim sa negociati orice v ati achizitiona.
Poate cea mai buna mancare si diversificata o gasesti in Turcia.
De la sarmale in foi de vita cu orez, iaurt cu menta si marar, kebab hamsii, , creveți la grătar, midii pane, orez basmati, testi kebap, baclavale cu fistic, ciocolată sau nucă, budincă de ore pana la lup de mare sau macrou la gratar, toate va vor satisfice dorintele in materie de gastronomie si incercari inedite si noi.
Mai toate mancarurile merg cu Berea specifica turceasca Efes pe care o recomandam de asemenea cu caldura insa servita la rece.
Pentru iubitorii de peste si fructe de mare, diversitatea si varietatea de produse gatite te poate coplesi in alegerea preparatelor.
-din Bucuresti, poti zbura la Ataturk International sau Sabiha cu Tarom, Turkish Airlines sau Pegasus dar poti merge si cu autocarul.
– printeaza adresa hotelului si numarul de telefon pentru a arata taximetristului la aeroport. Cum ajungi, ia o carte de vizita de la hotel si tine-o intotdeauna cu tine.
– cea mai buna perioada pentru vizitat este mai – octombrie, dar si cea mai aglomerata
-cere taximetristului sa foloseasca taximetrul, si uita-te daca foloseste tariful ‘Gunduz’ sau ‘Gece’ – primul se foloseste in timpul zilei, iar al doilea este folosit intre 12 si 6 dimineata, si costa dublu.
-Pentru cazare trebuie sa te orientezi in functie de perioada de sedere astfel incat sa iti gasesti cazare cat mai aproape de ceea ce vrei sa vizitezi. Noi iti oferim o lista cu hoteluri selectionate.
Este orasul ideal pentru shopping , ideal sa iti deschida orizonturile prin bogatia culturala foarte diferita de a noastra de altfel, gastronomia imbelsugata si oamenii primitori si zambitori;