Bine de stiu despre Israel - Sfaturi utile

Despre Circuitul in Israel


1)   Nu uitati sa luati pasaportul cu dumneavoastra
2)   Bagaj:
 ·      Nu depasiti limita admisa de compania de zbor (20 kg bagajul de cala, 7 kg bagajul de mina) deoarece kg suplimentare se platesc. Nu uitati sa lasati loc in bagaj si la intoarcere pentru eventuale cadouri/suveniruri.
 ·      Bagajele trebuie strict supravegheate si nu trebuie lasate in grija altor persoane. Daca un bagaj este gasit fara stapan, acesta poate fi luat de persoanele de la securitate(uneori fara a putea fi recuperat)
 ·      Pierderea bagajelor (in timpul zborului) se rezolva cu compania de zbor (nu cu agentia de turism)
 ·      Bagajele de mana sa nu fie foarte voluminoase astfel incit in avion sa poate fi puse la locul special destinat acestora

 

 3)    Tinuta:
 ·      Se recomandă incaltaminte comoda, cu talpa joasă, (sunt zile in care se merge mai mult pe jos, in unele zone terenul este accidentat);
 ·      pentru locurile de pelerinaj se cere ţinută decentă (nu maieu, nu bluze fără mâneci, nu pantaloni sau fuste scurte), şi este de preferat ca doamnele să aibă la îndemână o şapcă sau un batic pentru acoperirea capului; domnii sunt rugati sa poarte pantaloni lungi pentru a nu da prilejul de a fi opriti sa intre in anumite obiective foarte importante.
 ·      Nu uitati costumul de baie pentru a intra in Marea Moarta – este o experienta unica!!!Nu uitati de crema de soare (eventual puteti cumpara aceste crème de la magazinul de produse cosmetice de la Marea Moarta)
 4)    Fusul orar este acelasi ca in Romania.
 5)    Curentul electric este ca si in Romania.
 6)    Convorbirile telefonice sunt destul de scumpe: verificati tarifele cu operatorul dvs de telefonie mobile, inainte de plecare, pentru a nu avea surprise neplacute la intoarcere.
 7)    Acatistele/pomelnicele: se fac seara la hotel şi se pot da la: Asezământul Românesc de la Ierusalim, Hozeva, Manastirea Sf. Sava, Manastirea Sf. Teodosie, Muntele Tabor sau la altarul din stânga în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim
 8)    Valuta:
 ·      moneda naţională în Israel este Shekel prescurtat NIS;
 ·      în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Eur sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 sekeli si 1 USD = 3.71 sekeli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb din Tel Aviv sau orice alt oraş, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.
 ·      Este bine ca banii de buzunar sa fie distribuiti la ambele persoane din cuplu; in caz de furt sau daca va rataciti, sa aveti cu ce ajunge la hotel cu taxi.
 9)    Apa de la robinet este potabila, dar pentru a evita eventuale neplaceri va recomandam sa cumparati apa imbuteliata. Apa minerala din Israel este apa plata.
 10) Pentru masa de prinz aveti nevoie de aproximativ 6 euro pentru preparatele locale gen shaorma/falafel si pana la 15-20 euro pentru un meniu complet. Bucataria este destul de variata si poate satisface aproape toate gusturile.
 11) Limba engleza este vorbita de majoritatea populatiei. Limba franceza este si ea destul de raspindita. Atentie la comentariile pe care le faceti in public: nu vorbesc romana multi localnici foarte multi inteleg romaneste.
 12) Cumpărăturile: în toate magazinele de suveniruri, mai puţin în biserici, negociaţi preţul care vi se spune; s-ar putea să aveţi plăcuta surpriză să obţineţi reduceri şi de 80% din preţul iniţal; produsele cumpărate trebuie puse în bagajul de cală; pentru  cumpărăturile efectuate în Israel de minim 100 USD, pe acelaşi bon fiscal, se returneaza TVA-ul la plecare, pe aeroport; vă puteţi uni mai multe persoane pe acelaşi bon; pentru a recupera TVA-ul trebuie să păstraţi ambalajul de la respectivul magazin precum şi foaia de rambursare TVA (pe care o cereţi de la magazin când plătiţi o sumă mai mare de 100 USD); obiectele pentru care doriţi returnarea TVA-ului este bine să le puneţi în ambalajul original, în bagajul de mână, şi după ce aţi făcut check-in-ul pe aeroport, înainte de intrarea în Duty Free, în stânga, este Biroul de Returnare TVA; dacă aveţi obiecte voluminoase şi sunt în bagajul mare, la intrarea în aeroport, înainte de check-in, există un Birou de Returnare TVA; se deschide bagajul, arătaţi obiectul şi factura, se returnează TVA-ul, dupa care vă luaţi bagajul şi mergeţi la check-in;
13) Ziua de Sabath: reprezintă zi sfântă, iar fumatul în locurile publice poate fi considerat ofensator; în această zi nu funcţionează decât un singur lift al hotelului.
14) Pentru evitarea oricăror neplăceri, persoanele care au fost în Israel o perioadă îndelungată, cu depăşirea valabilităţii vizei de intrare, sunt rugate să verifice cu autorităţile israeliene existenţa unor eventuale măsuri de interdicţie;
 
Punctualitatea in grup si la obiectivele turistice este obligatorie

Puteti solicita o oferta personalizata >>> click Aici.  Sau sunati la 0730.101.791 Agentia Viotop Travel

IMPORTANT : Aceasta destinatie a fost vizitata de agentii nostri de turism

Pentru oferte de circuite in Cappadocia accesati acest link:  Oferte circuite Israel


 
 

Lasa un comentariu

Solicita oferta